Ege Postası
Geri

AK Partili Hızal’dan Hilton yorumu: Sorun üzerine sorun ekleniyor 

İzmir’deki faaliyetlerini durdurma kararı alan Hilton Oteli hakkındaki tartışmalar büyüyerek devam ediyor. Hilton’un kapanması hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir’de var olan kötü yönetim anlayışı nedeniyle bu tarz simgesel yapıların kaybedildiğini söyledi. İzmir’deki sorunların çözüm kaldığını belirten Hızal, “İzmir, maalesef ki her geçen gün yeni sorunların var olduğu bir şehir haline geliyor. Bir sorun bitmeden yenisi çıkıyor” ifadelerini kullandı.
AK Partili Hızal’dan Hilton yorumu: Sorun üzerine sorun ekleniyor 
Haberler / Yerel Politika
30 Eylül 2020 Çarşamba 19:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekel Genel Müdürlüğü’nden 101 milyon liraya satın alınan 6.6 dönümlük arsa, 1987 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura döneminde Hilton Oteli’ne verilen ve İzmir’in simge yapılarından olan Hilton’un 16 Ekim’den itibaren kapanacağını açıklaması gündemde bomba etkisi yaratmıştı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hilton Oteli’nin otopark gelirlerinin yüzde 23,5’ine sahip olduğu fakat 33 yıldır buradan herhangi bir gelir elde etmediği iddiaları ise Hilton tartışmalarını farklı bir boyuta taşımıştı.

Hilton tartışmaları büyürken her gün olayın farklı boyutları ortaya çıkıyor. İzmir’deki faaliyetlerini durdurma kararı alan Hilton tartışmaları hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir’in kötü yönetildiği için Hilton gibi köklü tesislerin birer birer İzmir’den ayrıldığını ifade etti ve “İzmir, maalesef ki her geçen gün yeni sorunların var olduğu bir şehir haline geliyor. Bir sorun bitmeden yenisi çıkıyor” dedi.

“SORUMLULUAR ORTAYA ÇIKARILMALI”

Hilton konusunun iki farklı boyutu olduğunu belirten Hızal, “Hilton’un artık işletilmiyor olması ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hilton’dan elde etmesi gereken geliri elde etmemesi meselesi önemli iki konu. Bizim Hilton’u iki başlık altında incelememiz gerekiyor. Birincisi 33 yıl önce yapılmış sözleşme uyarınca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bazı haklarının olması gerekirken Büyükşehir Belediyesi bu süre boyunca Hilton’dan hiçbir gelir elde etmedi. Geçenlerde ‘Hilton’un önünde bir simit tezgahı açılsa daha çok gelir edileceği’ ifadesi yer alıyordu. Çok doğru bir ifade. Dolayısıyla burada sorumluların kim olduğu ortaya çıkmalı. Sorumluların bir an önce bu konuda açıklama yapmaları ve hesap vermeleri gerekiyor. Buradaki ikinci nokta, İzmir’in simgesel bir yapısının artık İzmir’den çıkıyor olması. Çünkü Hilton, turizm tesisi anlamında İzmir denince akla ilk gelenlerden biridir. Burada başta Tunç Soyer olmak üzere İzmir’in yerel yöneticilerinin düşünmesi gerekiyor. Turizm anlamında İzmir’in simgesel markaları neden teker teker İzmir’den çıkıyo? Antalya’nın yıllık turist sayısı 15 milyonun üzerindeyken Anadolu’nun batıya açılan yüzü olduğunu söylediğimiz ve Tunç Soyer’in dünya kenti olma yolunda ilerlediğini söylediği İzmir’de turist sayısı hala 1 milyonun altında. Dolayısıyla İzmir’in bu kötü yönetim anlayışıyla Hiton gibi simgesel tesisler her geçen gün İzmir’den kaçıyor. Bundan sonra artık ne yapılması gerektiğinin konuşulması gerekiyor” diye konuştu.

“KÖTÜ YÖNETİM TARZIYLA ŞEHRİMİZ İSTENMEYEN BİR NOKTAYA TAŞINIYOR”

Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Hilton konusunda yaptığı açıklamaları hatırlatarak, “Tunç Soyer, yakın zamanda yaptığı açıklamayla buranın yine turizm tesisi olarak kullanılacağını ifade etti. Bunun sadece sözde kalmaması gerekiyor ama Tunç Soyer’in 18 aylık icraatlerine baktığımızda bu tarz söylemlerin havada kaldığını ve eyleme dökülmediğini görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. O yüzden İzmir için değerli olan bir alanın yine İzmirliler’in ve İzmir’in menfaatine kullanılması gerektiğini söylemek istiyorum. Buradaki asli görev de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Tunç Soyer’e düşüyor. Bu şehirde simgesel olarak çok değerli olan bir yapı şu anda atıl durumda ve marka da kentten çıkıyor. Her geçen gün de kötü yönetim tarzıyla şehrimiz istenmeyen bir noktaya taşınıyor. Biz muhalefet olarak İzmir’in hayrına olan her konuda iş birliğine hazır olduğumuzu söyledik. Hilton konusunda da bu sözümüzün arkasındayız” dedi.

“İZMİR SORUNLARLA BOĞUŞMAK HALE GELECEK”

İzmir’in kronikleşmiş sorunlarının çözüme kavuşturulamayan her gün üstüne yenilerinin eklendiğinin altını çizen hızal şunları söyledi; “İzmir, maalesef ki her geçen gün yeni sorunların var olduğu bir şehir haline geliyor. Bir sorun bitmeden yenisi çıkıyor. İzmir merkezde herkesin bildiği bir ‘Basmane Çukuru’ problemi var. Çözülemedi. Hemen yanı başında bir fuar alanı var. Kültürpark yaklaşık 100 yıllık ve tarihi olan bir alan. Şuan Kültürpark ile ilgili ciddi problemler var ve bunlar çözüm bekliyor. İzmir’de çevresel anlamda bir koku problemi var, çözülemedi. İzmir’de Körfez temizliği problemi var. Yıllardır konuşuluyor ama çözülemedi. Maalesef ki İzmir’de var olan birçok sorun üzerine yeni sorunlar eklenerek bu şehir yönetilmeye çalışılıyor. Yeni sorunumuz da Hilton. Hilton’un şehirden ayrılması, tesisin turizm tesisi olarak devam etmemesi... İzmir’in kronikleşmiş sorunlarının bir an önce yerel yönetimler tarafından ele alınıp çözüme kavuşturulması gerekiyor. Aksi takdirde İzmir bu sorunlar yığınıyla boğuşamaz hale gelecek.”

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası